В предаването Цветовете на Пловдив по Радио Фокус ще говорим за

...
</TD
>В предаването Цветовете на Пловдив по Радио Фокус ще говорим за
Коментари Харесай

За атракциите от Антарктида в Пловдив, и за най-стария студентски народен хор, слушайте в предаването Цветовете на Пловдив

В предаването " Цветовете на Пловдив " по Радио " Фокус "  ще приказваме за най-новата атракция в Пловдив. Тя се намира в Природонаучния музей и съставлява експозиция " Полюси " от живи екземпляри и редки типове от Антарктическия континент. Залата в Пловдив е единствената в света, която служи хем за научно-изследователска и за просветителна активност, хем за експозиционни цели. 

Директорът на музея Огнян Тодоров показа експозицията по време на откриването на залата. Ще чуем моменти от това събитие. 

Ще разберем какво мисли кметът на Пловдив Костадин Димитров за нововъведенията и въобще за активността на този неповторим музей в Пловдив. 

Заместник-кметът Пламен Панов разкрива с какви средства от бюджета за култура  ще разполагат музеите в Пловдив през тази година. 

В края на предаването ще се пренесем във Валенсия, Испания, дружно с хористите от най-стария студентски национален хор у нас - Академичният национален хор на АМТИИ " Проф. Асен Диамандиев “. Известният по целия свят наш цигулар Васко Василев избра точно този хор за новия си план. За всичко това ще ни опише диригентът на хора Николай Гурбанов.

Слушайте предаването " Цветовете на Пловдив " по Радио " Фокус ", на периодичност 89.9 MHz, всеки вторник, от 14.00 до 15.00 часа. Повторението е в неделя от 22.00 часа. 

Автор и водещ на предаването е Цветана Тончева.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР